Foredragsholdere

Faglige spydspisser fra Norge og utlandet:

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd er en av Sveriges mest anerkjente foredragsholdere. Med humor og varme gir hun publikum verktøy til å håndtere skremmende situasjoner, som det å snakke foran andre eller å svare på vanskelige spørsmål raskt og effektivt.

Hun er retorikkonsulent med en grad i retorikk og et fokus på moderne retorikk. Målet hennes er at du skal bli den beste retoriske versjonen av deg selv.

Ida Aalen

Ida elsker ny teknologi – hvis den virker! Og virke, det gjør den først når den er forståelig for folk flest. Som interaksjonsdesigner jobber hun med hvordan din nettside eller app skal bli lett å bruke. Ida har jobbet med design for mobil siden 2008, både på iPhone, Android, mobilsider og responsiv webdesign. Hun er nå interaksjonsdesigner i Netlife Research.

Wilhelm Joys Andersen

Wilhelm elsker alt som er godt håndverk, enten det er snakk om programvare, sko, jernbane eller eiswein. Det gjør ham til en vrang og kresen kritiker, og han er aller mest kritisk til det han lager selv.

Etter syv år ved Opera Software arbeider Wilhelm i dag som frilans utvikler, blant annet for Store norske leksikon. Han leder også testarbeidet ved W3C.

Ida Fjeldberg Bjerke

Ida har jobbet med søkemotorannonsering for store merkevarer i iProspect siden 2010. Hun jobber hovedsakelig med annonsering i Google, Facebook, Kvasir, LinkedIn og Yahoo, men utvikler også strategier for både lokale og internasjonale kunder.

Som Google Adwords-sertfisert bruker Ida Google Analytics daglig i optimaliseringssarbeidet. I tillegg til annonseringssarbeidet holder Ida kurs og opplæring innen PPC for iProspects kunder samt kolleger i Aegis Media Norge. Ida har en Bachelorgrad i Markedskommunikasjon ved BI Handelshøyskolen

Aga Bojko

Aga er visedirektør i User Centric, Inc. Her leder hun UX-studier som blant annet tester metoder basert på nevropsykologi. I løpet av 2012 debuterer hun som forfatter med en how-to bok om eyetracking; Eye Tracking the User Experience: A Practical Guide. Ved siden av jobb og bokskriving holder Aga foredrag ved DePaul University.

Bjørn Breivik

Bjørn Breivik er Daglig Leder i Lensit.no. Han har også bakgrunn fra Kommunikasjonsavdelingen i Helse Fonna. Bjørn er utdannet ved UiB med hovedfag i Digitale medier fra 2003 der han skrev hovedoppgave om sosiale medier. Lensit.no har siden oppstarten i 2009 blitt landets største leverandør av kontaktlinser på nett, og rukket å ta en markedsandel på rundt 25% av netthandelen for linser.

Josh Clark

Josh er designer spesialisert innenfor mobil designstrategi og user experience. Han har skrevet bøkene “Tapworthy: Designing Great iPhone Apps” og “Best iPhone Apps“.

Josh sitt firma Global Moxie tilbyr konsulenttjenester og workshops for å hjelpe medieselskaper, designbyråer og kreative byråer å lage touchvennlige mobilapplikasjoner og effektive websider. De har kunder som eBay og Nokia.

Han snakker jevnlig på internasjonale konferanser og underviser designere, ledere og utviklere om mobilstrategi og design for telefoner og brett.

Ove Dalen

Ove regnes som en av landets fremste eksperter på webinnhold. Han utga i 2009 boken Effektiv nettskriving, og i 2012 kommer “Slik lykkes du endelig med innhold på nett”. Ove er innholdsrådgiver i Netlife Research og hjelper norske bedrifter, etater og organisasjoner å skrive bedre. Du kan også treffe ham på konferanser i hele landet.

Thor Fredrik Eie

Thor har over seks års erfaring med brukertesting. Han har bred kunnskap om ulike testmetodikker, måling og webanalyse, og er sertifisert i bruk av Google Analytics. Han er mye brukt som foredagsholder, og har kurset både kunder og resten av fagmiljøet i brukertesting, eye-tracking og skjemadesign.

Thor jobber i Netlife Research og har hovedfag i informasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen, grunnfag i psykologi, samt delfag i arbeidsliv og organisasjonspsykologi.

Lars Kristian Flem

Lars er fagleder for mobile tjenester i BEKK. Han jobber med løsninger som skal treffe på flere flater, og har hjulpet kunder som GET, DnB, SpareBank 1 og Posten å nå brukerne sine med relevante, brukervennlige og forretningskritiske tjenester.

Thord Veseth Foss

Thord mener design kan være engasjerende, forførende og funksjonelt, og at vellykket design er et kraftig virkemiddel for å oppnå kundens mål.

Han har en master i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Bergen. Etter studiet drev han i fire år sitt eget designkontor i Bergen. Nå er han grafisk designer i Netlife Research.

Jeroen van Geel

Jeroen er leder for interaksjon i Fabrique og grunnlegger av Johnny Holland, en portal for interaksjonsdesignere. Han er en anerkjent internasjonal foredragsholder rundt temaet produktpersonlighet og historiefortelling.

Han har vært i førersetet på mange designprosjekt, blant annet mobilapplikasjoner for Dutch public transport, interaktive prosjekt for Rijksmuseum og det nye automatiske grensekontroll systemet på Schiphol.

John Eivind Hallén

John Eivind er sjefsdesigner og partner i Shortcut AS. Etter mange års erfaring med design og brukervennlighet på web, jobber John Eivind idag utelukkende med design av apper for mobil og brett.

Som sjefsdesigner er han ansvarlig for brukergrensesnitt, innhold og design av kundenes «post pc-løsninger». Du kan se John Eivinds design i appene til blant annet Trafikanten, MatPrat, Posten, Hafslund, Securitas, Nordea, Handelsbanken og WiMP.

Tom Halsør

Tom jobber som interaksjon/informasjons -designer i NRK. Han foreleser i informasjonsdesign på blant annet Central St. Martins, Khio og Aho. Han er aktiv med i Grafill, som leder av Edit konferansen og leder også fagruppa for Design og Brukeropplevelse i NRK.

Ida Jackson

Ida Jackson er nettansvarlig i Store norske leksikon. I fire år brettet hun ut privatlivet sitt på den prisbelønte bloggen Virrvarr.net, og i 2010 kom boka Sosiale medier – hvordan ta over verden uten å gå ut av huset.

Jeremy Keith

Jeremy er en irsk webutvikler som bor i Brighton, England hvor han jobber som konsulent i webfirmaet Clearleft.

Han har skrevet bøkene DOM Scripting, Bulletproof Ajax, og nylig, HTML5 For Web Designers. Hans siste prosjekt er Huffduffer, en tjeneste for å lage podcasts av lyder fra nettet. Når han ikke lager websider, spiller han bouzouki i bandet Salter Cane.

Foto: Jessica Spengler

Gaute Larsen

Gaute er seniorrådgiver innen søkemotorannonsering i iProspect, men jobber også helhetlig med kampanjer innen både SEO, PPC og webanalyse.

Det betyr at Gaute har full kontroll på annonsering gjennom Google AdWords, Yahoo! Search Marketing, Eniro, Facebook m.m. Gaute har erfaring med store kontoer innen betalt søk, og jobbet før Qualité og iProspect med online markedsføring i QXL.

Følg Gaute på Twitter

Ståle Lindblad

Ståle Lindblad er daglig leder i Areca AS. Han har over 20 års erfaring fra salg, forretningsutvikling, prosesstyring og IT.

Han blogger på www.stalelindblad.no (om verdiskaping i sosiale medier) og på www.forretningsprosess.no (om forretningsutvikling, prosess o.l.)

Lavrans Løvlie

Lavrans er en internasjonal pioner innen service design og innovasjon. Han har grunnlagt live|work, som jobber med å forbedre tjenestene til noen av de største organisasjonene i verden.

I løpet av 2012 kommer boken Service Design: Designing, useful, usable and desirable services, et samarbeidsprosjekt mellom Lavrans og Andy Polaine. Disse to står også sammen på scenen under Webdagene, med en workshop om service design.

Rune Mejlvang

Rune er webkonsulent i Frederiksberg Kommune, Danmark og jobber med alt på nettet; hjemmesider, selvbetjeningsløsninger, video og sosiale medier.

Han står også bak bloggen mandenfrakommunen.dk – om webteknologier, brugerinddragelse og innovation i en offentlig sammenheng.

Angela Morelli

Angela er informasjonsdesigner. Hennes kjærlighet for matematikk førte til en ingeniørutdannelse. Hennes kjærlighet for design førte henne ut på en lang reise gjennom industriell design, kommunikasjon og informasjonsdesign.

Hennes kjærlighet til planeten førte til en interesse for globale utfordringer med vann. Til sammen førte dette til dialog og samarbeid med forskningsmiljøer og organisasjoner i Europa. Angela mener at endring kun kan skje gjennom virkelig forståelse av problemet og refleksjon. Og at design spiller en sentral rolle for å oppnå denne forståelsen.

Angela er en av de utvalgte til “Young Global Leaders 2012,” en utmerkelse fra World Economic Forum.

Angela snakker jevnlig på internasjonale konferanser og foreleser i informasjonsdesign på Central St Martins i London.

Eivind Mølster

Eivind Mølster er ansvarlig for brukeropplevelse i Postens digitale kanaler. Han jobber utrettelig for brukervennlige og helhetlige løsninger på tvers av alle digitale kanaler på både store- og lille-webben. Han holder brukervennlighetsfanen høyt på sin ferd gjennom Postens utstrakte organisasjon.

Han har tidligere jobbet som konsulent for Making Waves og Steria.

Magnus Strømnes Bøe

Magnus er seniorrådgiver og fagansvarlig for SEO hos RED Performance, et performance marketing byrå i Oslo. Han har over ti års erfaring med web analyse, SEO, betalt søk and søkemotorannonsering med et resultatfokus.

Magnus har tidligere jobbet med kunder som Japan Photo, SAS, Eniro og Egmont Hjemmet Mortensen. Tidligere foredragsoppdrag har blant annet vært for INMA Internettskolen og han er spesielt interessert i mulighetene med integrert søkemotormarkedsføring og bruken av strukturerte data i SEO.

Agnete Tøien Pedersen

Agnete er Head of SEO i iProspect, har jobbet innen webkommunikasjon, journalistikk og SEO i 8 år. Hennes spesialområder er innholds SEO og eksterne strategier. Hun jobber med søkemotoroptimalisering for store merkevarer nasjonalt og internasjonalt, og vant i 2009 Gulltaggen for Beste Søkestrategi.

Agnete har vært foredragsholder på SEM konferansen i 2009 og 2010. Hun er også styreleder i bransjeorganisasjonen Bra Søk, som jobber for å fremme etisk søkemotormarkedsføring, og hun er fast blogger på State of Search.

Andy Polaine

Andy har jobbet med interaktive medier i nesten 20 år og er nå foreleser og forsker innen Service Design på Lucerne School of Art and Design i Sveits. I tillegg er han konsulent med service design og interaksjonsdesign som sin ekspertise.

I løpet av 2012 kommer boken Service Design: Designing, useful, usable and desirable services, et samarbeidsprosjekt mellom Andy og Lavrans Løvlie. Disse to står også sammen på scenen under Webdagene, med en workshop om service design.

Oliver Reichenstein

Oliver studerte filosofi i Basel og Paris. Han har jobbet som merkevarekonsulent for Interbrand Zintzmeyer & Lux i 4 år. I 2003 flyttet han til Tokyo der han startet designbyrået Information Archtects (iA). I dag har iA kontorer i Tokyo, Zurich og Berlin. iA sin kundeliste inkluderer blant annet Zeit Online, Süddeutsche Zeitung, Krone, Internazionale, Freitag, Tages-Anzeiger, Pro7Sat1, og SBS.

Oliver er også kjent som mannen bak iA Writer og web trend maps.

Bjørn Erik Thon

Bjørn Erik Thon er direktør i Datatilsynet som jobber aktivt for at virksomheter skal ta hensyn til brukernes personvern når de utvikler nye tjenester eller tar i bruk ny teknologi. Datatilsynet kontrollerer også at offentlige og private virksomheter følger norsk personvernlovgivning. Den siste tiden har Datatilsynet gransket om webanalyseverktøy brukes i tråd med regelverket.

Kjell-Morten Bratsberg Thorsen

Med en master i psykologi fra Universitetet i Oslo og bakgrunn som utvikler, brenner Kjell-Morten for å skape gode opplevelser i møtet mellom brukerbehov, forretningsmål og tekniske muligheter.

Kjell-Morten leder arbeidet med identifisering og måling av kundenes viktigste oppgaver på Posten.no og Bring.no. Som konsulent i Netlife Research har han gjort en rekke brukertester siden 2006.

Cecilie Thunem-Saanum

Cecilie Thunem-Saanum har bred erfaring innen ledelse, markedsføring, salg og språk. Hun har drevet for seg selv siden 2004, og jobber med de to feltene kommunikasjon og tidsbruk. Cecilie brenner for helhetlig kommunikasjon, og jobber som foredragsholder, kursleder, mentor og sparringspartner.

Hun er en ivrig tvitrer, og har fått hele landet som arbeidsplass gjennom sin aktivitet i sosiale medier. Cecilie blogger om kommunikasjon og tidsbruk på CecilieTS.no/blogg, og du finner henne på facebook.com/CecilieTS.no.

Eli Toftøy-Andersen

Eli Toftøy-Andersen er senior rådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Steria. Hun har blant annet jobbet som interaksjonsdesigner i Telenor Mobil og i prosjekter for Helse Sør-Øst, Statens Pensjonskasse og Forsvaret. Hun er vant til å tale brukernes sak under utvikling og innføring av it-systemer.

Eli er en pådriver for å få gjennomført brukertesting i prosjektene hun er vært med i. Hun blogger om faglige aktiviteter på www.brukskvalitet.no og er medforfatter av boken Praktisk brukertesting som blant annet er pensum på NTNU.

Des Traynor

Des er en erfaren skribent, foredragsholder og interaksjonsdesigner. Han er leder i Intercom, som med sin CRM-løsning hjelper firmaer å levere gode kundeopplevelser gjennom jevnlig kontakt og involvering. Des skriver artikler om alle aspekt ved design, strategi og web software på bloggen til Intercom.

Ingeborg Volan

Hun har tilbrakt store deler av livet på det sosiale nettet, og har tidligere jobbet med journalistikk og innhold på internett. I dag finner du Ingeborg i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill+Knowlton.

Torgeir Waterhouse

Torgeir er direktør for internett og nye medier i IKT-Norge – IT-næringens interesseorganisasjon. Der jobber han med spørmsål og saker relatert til internett og internettbaserte tjenester. Han har også arbeidet mye spørsmål knyttet til opphavsrett og digitale medier, Wikipedia gir et godt innblikk i hans karriere.