Video

Webdagene 2012 er over, men alle foredragene ble filmet så du kan se dem om igjen her:

Digital vs. analog

Oliver Reichenstein

Hammeren er en forlengelse av neven. Briller er en forlengelse av øyet og radioen av ørene. Det er enkelt å forstå hva et verktøy gjør, så lenge vi gjenkjenner det som en analogi av kroppen vår. Hvilken forlengelse av hvilken del av hjernen vår er Twitter? Hva er analogien for et Google-søk? Hvorfor er det nesten ingen gamle klassekamerater på Facebook-kontoen min?

Google Analytics: Datatilsynet vs. IKT-Norge

Bjørn Erik Thon, Torgeir Waterhouse

Datatilsynet har kontrollert hvordan to offentlige etater bruker Google Analytics og har foreløpig konkludert med at verktøyet brukes på en måte som utfordrer personvernet. Bjørn Erik Thon forklarer hva som ligger til grunn for denne vurderingen og hva virksomheter bør tenke over når de bruker analyseverktøy på sitt nettsted. IKT-Norge er uenige i Datatilsynets rapport og direktør for internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, vil forsvarer dette.

Forbedringer gjennom responsiv design

Jeremy Keith

Responsiv design, eller tilpasset layout, er en spennende trend innen utvikling av nettsider for tiden. Men det er en vanlig misforståelse at man bare slenger inn noen media queries på det vanlige nettstedet, og så er nettstedet plutselig “mobil-tilpasset”. Ingenting er lenger unna sannheten

Sosiale medier: De giddalause vs. ildsjelene

Ida Jackson, Ingeborg Volan

Bedrifter og organisasjoner vil ha oppmerksomheten din og tror sosiale medier er en quick fix. Men merkevaren din er faktisk ikke viktig for brukeren. Altfor mange prosjekter på nettet strander fordi de som lager innhold, ikke ser lenger enn til seg selv og sin egen navle, sier Ingeborg Volan, rådgiver i Gambit Hill+Knowlton.

Ida Jackson, nettansvarlig i Store Norske Leksikon og kjent som bloggeren Virrvarr er ikke enig. Det er mulig å få brukerne til å bry seg, og SNL har fått det til. Men det er ikke magi – det er organisasjonsbygging. Og det er hardt arbeid.

Det siste klikket vs. det store bildet

Magnus Strømnes Bøe

Gjør du som de aller fleste markedsførere og begrenser analysen av online aktiviteter til det siste klikket? Magnus inviterer deg over i klubben som ser helheten og optimaliserer for aktivitet på tvers av kanaler.

Hvordan bli "retvitret" IRL (In Real Life)?

Cecilie Thunem-Saanum

Dette foredraget handler om menneskene bak skjermene. Hvordan når vi frem med analog kommunikasjon, både IRL og digitalt? Det oppnår vi lettest ved å forenkle og avmystifisere digital kommunikasjon. Cecilie viser hvordan, gjennom enkle teknikker og nyttige verktøy i all type dialog: Analogt som digitalt.

Responsive design: Liten vs. stor

Ida Aalen, Thord Veseth Foss & Wilhelm Joys Andersen

Responsive webdesign var et buzzord i 2011, og hypen lever godt inn i 2012. Tanken om å få være tilstede på mobil, nettbrett og desktop frister – særlig når det høres ut som du kan få tre-fire nettsteder for prisen av ett. Fullt så enkelt er det selvsagt ikke. Responsive design er fremtidsrettet måte å lage nettsted på, men det gir helt nye utfordringer for brukervennlighet, grafisk design og teknisk implementering.

Nye kunder og økt salg gjennom Facebook

Ståle Lindblad

Stadig flere bedrifter bruker Facebook, men hvor mange tjener penger på det? Centrum Trafikkskole i Asker økte omsetningen med over to millioner kroner gjennom Facebook. Og fortsatt kommer nye kunder til hver måned. I dette foredraget får du høre hvordan de planla og gjennomførte et av Norges mest lønnsomme Facebook-prosjekter

Websidene som forsvant

Eli Toftøy-Andersen

Da nye forsvaret.no ble lansert var antall sider redusert fra ca 7500 til 750. Det gamle nettstedet var et mangehodet troll med et utall forskjellig undersider og navigasjonsmetoder. Hva skjedde med sidene som forsvant? Forsvant de uten kamp? Hvorfor ble det venstremeny?

Lensit.no – et norsk netthandelseventyr

Bjørn Breivik

Med kort vei til kjøp, stort fokus på testing, og en kultur for raske justeringer har Lensit.no oppnådd konverteringsrater som bare de beste kan måle seg med. Siden oppstarten i 2009 har Lensit.no nå kapret 60 000 prisbevisste kunder og en stor markedsandel blant de som vil kjøpe linser på nett.

Posten.no på Nynorsk

Eivind Mølster

Etter å ha utsatt mållov-problematikken i en del år måtte Posten til slutt innse at dette måtte løses på en eller annen måte. Men de ønsket ikke en “billig” løsning slik at dette måtte gjøres på nytt neste år. Eivind Mølster presenterer hvordan posten.no gjorde dette.

Fra det støvete arkivet

Rune Mejlvang

Film fra det gamle Frederiksberg hadde lenge samlet støv i Stadsarkivets hyller. Hør hvordan Frederiksberg kommune fikk liv i byens visuelle historie med videositen byenibyen.frederiksberg.dk. Rune Mejlvang forteller om Frederiksberg kommunes arbeid med video som medie.

tv.nrk.no - med brukeren på innsiden

Tom Halsør

For NRK ble den nye Nett-TV satsningen ett litt annerledes referanseprosjekt. Som ett av de mest omfattende prosjekter i NRK sin historie, var tiden kort og risikoen stor. Prosessene måtte retenkes. Tom J Halsør forteller om sine erfaringer som design og bruks -ansvarlig for tv.nrk.no

“To live is to war with trolls”

Angela Morelli

I dette inspirerende foredraget forteller Angela deg om arbeidet og gleden, konfliktene og meklingen, det fantastiske, men også usikkerheten rundt å oppdage, forstå og visualisere usynlige data om vårt daglige vannforbruk.

Innhold vs. SEO

Ove Dalen, Agnete Tøien Pedersen

Er det slik at godt innhold alltid blir premiert av søkemotorene? Agnete Tøien Pedersen i iProspect og Ove Dalen i Netlife Research duellerer om innhold og søkemotoroptimalisering.

Service design: Å designe for mennesker vs. for skjermer

Andy Polaine

Service design tenker på den totale brukeropplevelsen, gjennom ulike touch-points og over tid. Andy Polaine utfordrer i dette foredraget webdesignere og UX-designere til å strekke seg mot et nytt mål: å designe med mennesker, ikke bare for dem.

Sexy app vs. kjedelig mobilside

John Eivind Hallén, Lars Kristian Flem

Skal du satse budsjettet ditt på en fet app som bare funker på iPhone eller en fremtidsrettet men kanskje litt kjedelig, mobiltilpasset webside? Hvilke alternativer finnes?

John Eivind og Lars forklarer hva som ligger i begrepene native app, hybridapp, webapp og mobiltilpasset webside. De presenterer caser og forteller når det er lurt å velge de ulike variantene.

The product narrative: Fortelling vs. funksjon

Jeroen van Geel

Jeroen tar deg fra tradisjonell historiefortelling til vår hverdag som designere, der produkter og menneskene som bruker dem er rolleinnhavere og det brukerne skal gjøre med produktene utgjør historiens plot. Med video, bilder og live skissing viser Jeroen et rammeverk der produkter ikke bare har et sett med funksjoner, men designes som del av en større fortelling.

Mobil er mer - ikke mindre

Josh Clark

At den typiske mobilbrukeren alltid er på farta og alltid gjør mange ting samtidig, er ikke riktig. Allikevel designer vi ofte for akkurat den konteksten. Vi lager mobile applikasjoner og nettsider ved å forenkle det som allerede finnes for større skjermer. I stedet bør mobilapplikasjoner gjøre MER.

Slik skriver du mikrotekster

Des Traynor

På Twitter og Facebook, i webapplikasjoner og hjelpetekster. Mikrotekster finnes overalt, og blir stadig viktigere. Des Traynor forteller deg hvorfor du må bruke tid og ressurser på disse tekstene, og hvordan du oppnår best resultat. Han viser deg også hvordan design av applikasjoner og knapper spiller inn på kommunikasjonen med brukerne.